https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


SAĞLIKLI VUCÜT İÇİN SAĞLIKLI BESLENME

Merhaba Gürhaber okurları;


?Diyet´ deyince hepimizin akılına hemen zayıflama geliyor. Oysa ki olay farklıdır, diyet sadece kilo kaybettirmek değildir. Diyet; organizmanın ihtiyaçlarını, zayıf noktalarını öğrenmek ve uygulamaktır. Düzenli ve dengeli beslenmek için zayıflamaya ihtiyaç duyulması şart değildir.

Modern yaşamda kadın erkek fark etmez oldukça kötü besleniyoruz. Çoğumuzun oturarak çalışması, fazla hareket etmemesi, dedelerimizin, ninelerimizin yediği miktarlardan daha az miktarlarda yenmesini gerektirmektedir. Bunun için de sağlıklı yiyecekler tercih etmeliyiz. Konserve, hazır yiyeceklerin uzun süre korunması için eklenen katkı maddelerinin ve renklendiricilerinin kullanılması vücudumuza zarar vermektedir. Yapılması gereken, doğal ve taze yiyeceklerin tüketiminin arttırılmasıdır. Kimyasal işlem görmemiş, fabrikasyon olmayan doğal gıdalara yönelmeliyiz.

Sağlık ve güzellik birbirine sıkı sıkıya bağlı bir konudur. Karaciğerlerinden şikayetçi bir kişinin cildinde hiçbir masaj ya da kozmetik ürünle sağlıklı bir görünüm elde edemeyiz. Yine uykusuzluk çeken birinin gözaltında oluşan torbaları hiçbir masaj düzeltemez. Tabi ki pek çok maskelerle düzeltilse bile, uykusuzluk şikayeti ortadan kalkmadığı sürece göz altı torbacıkları oluşmaya devam edecektir. Ayrıca tırnakta görülen beyaz lekeler vücutta oluşan bazı rahatsızlıkların sonucudur. Bunu ojelerle kapatarak görüntüyü düzeltsek bile kalıcı çözüm olamaz. Asıl olan vücuttaki rahatsızlığın teşhis edilerek o nedenin ortadan kaldırılmasıdır. Bu teşhisi koyma yetisine sahip olan da tıp doktorlarıdır. Tedavi sürecine paralel olarak da biz estetisyenler, doğal beslenme alışkanlıkları ile cilt bakımı, vücut bakımı yaparak katkı sağlamalıyız.