https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’DA SORUNA ODAKLANMALIYIZ!

Kayserispor’da yaşanan gelişmelerden sonra her kesimin son günlerde bir durgunluk içinde olması gayet normal.


Bu durumun özelikle hafta sonunda oynanacak olan Göztepe maçına kadar da, devam etmesi gerekiyor. Hikmet Karaman’ın takımın başından ayrılma kararını vermesi ve bu haberlerin spor kamuoyunda yayılmasından sonra bazı yorumlar dikkatimi çekti. Özellikle şu sıralar yapılacak olan bir değişikliğin fayda sağlamayacağı belirtilirken, buna kulüpten yapılan açıklamada Başkan Erol Bedir’in de katılması ve yorumlara paralel açıklamalar yapması dikkatimi çekti.

Sadece takımın bu kötü gidişatında aranan suçlu gerçekten Hikmet Karaman mı? İşte burada bir dakika durmak ve saha içindeki oyuna ve saha dışındaki lobilere bakmak gerekiyor. Gerçi yapılan transferlere bakınca da, gençlerin yoğun olması ve mali imkânsızlıktan böyle bir takımın kurulması, sanırım sadece Hikmet Karaman olayı değildi. Daha önce de belirttiğim gibi takımda teknik adam kaynaklı mı, yoksa futbolcu odaklı mı bir sorun var bunu çözümlemeliyiz. Saha içinde olanların dışında, bir de dışarı derken MHK ve Federasyon nezdinde de bazı girişimler olmalıdır.

Bir teknik adamın takımın başından ayrılma konusunda fazla ısrarcı olmamıza gerek yok. Çünkü kötü gidişte mutlaka sezon arasına kadar yapılacak tek değişim teknik heyettir. Onlarda bunu gayet iyi bilirler. Bunun bilinci ile umarım akıllı davranır ve saha içindeki futbolcular da buna göre maçlara çıkarlar…