Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor ve yasaklar

Kayserispor ve yasaklar


Öyle bir geçer zaman ki şarkısını söylemek istiyorum. Hani olaysız bir günümüz geçecek mi diye özlem ile baktığım geleceğimizde ne yazık ki bunu hala görememek beni fazlasıyla üzmeye devam ediyor. Kayserispor tam her şeyden kurtuldu yoluna güvenle devam edecek dediğimiz bir anda karşımıza bir yasak daha çıkageliyor. Son olarak ligde kalmayı başardık, bundan sonrasında havada da, karada da bize ölüm yok dediğimiz günler içindeyken bir de ne görüyorum bazı hak ihlalleri, deniliyor ve ‘Kayserispor şu kadar transfer yasağı aldı’ deniliyor. Biz hiç uslanmıyor muyuz ya da hatalarımızın yenilerini ekleyerek devam mı ediyoruz? Spor kamuoyuna akşam saatlerinde düşen bir haber ‘yine mi’ dedirtti. Kayserispor için bir transfer yasağı daha geldiği yönünde haberlerin çıkması üzerine ‘hayırdır’ dedim ve hangi futbolcular olduklarını bir göz atayım istedim. Lakin gördüğüm isimler eğer ki gerçekse iki futbolcuyu hiç tanımıyorum. Haydi, ikisi Alibec ve Bertolacci konusunda daha öncesinde tartışmalar yapılmıştı ama diğer ikisini ben ne duydum ne de gördüm. Hani bir zamanlar Kayserispor’da topun üzerine basarak, manken gibi futbolcuları transfer ettik demiştik ve sonrasında onları sahada hiç görmemiştik. Bu sefer bırakın haberini yapmayı, adını bile zor söyleyebildiğim isimler yüzünden yasak geldiğini duyunca ne diyeceğimi şaşırdım. 

Hani yapılan yanlışları anlarım ama bu kadar da kirliliğin dâhil olduğu bir atmosferde hangi yöneticiye ve hangi siyasiye ne söyleyeceğimi şaşırdım. Yönetimsel olarak atılan adımlarda her kesiminde suçu olduğunu söylemiştim. Ama bir o kadar da yanlışları yapan profesyonellere neden bu kadar çanak tutuldu bunu anlayamadım. Bu yasak konusunda mevcut yönetim yasal girişimleri yaptığını belirtiyor ama bunu daha öncesinden bildikleri için şimdilerde kamuoyuna haber düşünce açıklama gereği duyuyorlar. Bu onların ne kadar şeffaf olduklarını bir kez daha göstermiş oluyor değil mi? 

Diyorum ya kim ne derse desin eğer ki bu yasak işini çözümleyemezsek gelecek sezon için fazla bir hayale kapılmamalıyız. Bu yüzden yönetim her işi bıraksın ve bu olayı bir an önce çözümlesin…