https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


ESTETİKTE SİRKE VE FAYDALARI

Merhaba Gürhaber Okurları


Evde yapabileceğiniz cilde, sağlıklı bir görünüm veren, birçok faydaları olan sirke yapımı hakkında bilgilendirme yapacağım.

Estetikte kullanılan sirke, elmadan yapılmalıdır. Sentetik veya kimyasal maddeyle yapılan sirke kesinlikle kullanılmamalıdır.

Elma Sirkesi 1

2-3 kilo elma

Yapılışı: Elmalar yıkanır, soyulur ve meyve sıkıcıdan geçirilir. Elde edilen elma suyu ince bir tülbentten süzülüp şişeye konur. Serin bir yerde 2-3 hafta bekletildikten sonra sirke haline gelir. (Bu sağlıklı sirke salatalara, turşulara da konulabilir)

Elma Sirkesi 2

Eğer elektrikli meyve sıkacağı yoksa elma sirkesini şöyle de yapabilirsiniz: 2-3 kilo çeşitli elma yıkanır, soyulur ve rendelenir. (Cam rendeden daha iyi sonuç alınır) Emaye veya cam bir kabın içinde 1-2 gün bekletildikten sonra temiz bir tülbentten süzdürülür, şişeye konur. Serin bir yerde 2-3 hafta bekletildikten sonra kullanılmaya hazırdır.

Evde hazırladığınız elma sirkesini saçlarınızı yıkadıktan sonra son çalkalama suyuna birkaç damla katılırsa, saçlara parlaklık verir. Kafa derisinin normal asiditesini sağlar. Cildin normal asiditesini korumak için yüze uygulanan maskelere birkaç damla elma sirkesi katabilirsiniz.

Elma Sirkeli karışım: (Çillere ve lekelere karşı)

Malzemeler,

8 çorba kaşığı mürver losyonu

1 çorba kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı toz halinde şap

Yapılışı: Mürvenin üstüne kaynar su dökülüp 3-4 saat bekletilir. Losyon soğuyunca önce şap tozu sonra elma sirkesi katılır. Karışım şişeye konulur ve iyice çalkalanıp, buzdolabında saklanır. Bir süre, günde birkaç kez, bir parça pamukla yüze sürülür. (Mürver bitkisini aktarlarda bulabilirsiniz)

Sağlıkla ve güzellikle kalın…