https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


CİLT BAKIMI VE EPİLASYON UZMAN İŞİDİR

Merhaba Kayseri Gürhaber okurları,


Güzelliğin veresiyesi olmadığı gibi peşinatı da olmaz. Güzelliğe gölge düşüren, tüyler, akneler, kırışıklıklar için mücadele ederken kendinizi de riske atmamanızı gönülden diliyorum.

Güzellik uzmanlarının sayısının artması, bu yeniçağda bakıma, görselliğe önem vermemiz, görsel ve yazılı basında bundan çokça bahsedilmesi bizlerde bir soru işareti oluşturmuyor mu? Bu yazımı kaygılarımı dile getirmek için sizlerle paylaşmak istedim. Cilt bakımı olsun, epilasyon olsun lütfen bu tür işlemlerinizi uzman olmayan kişilerin ellerine bırakmamanızı ve iyice araştırmadan yaptırmamanızı tavsiye ediyorum.

Nasıl ki güzelliğin veresiyesi yoksa peşinatı da olmamalı, diyorum. O kadar çok mağdur insanla karşılaştım ki inanamadım. Bir seans işlem yaptırmış, memnun kalmamış ya da işleri veya ailevi durumlardan tekrar işlem yaptırmaya gidememiş, yaptırmadığı seansların ücretini ise faizlerle katlanarak ödemiş, icralık duruma düşmüş insanlar var. İşte bu gibi durumlar, güzelleşmek isterken hem aile yaşantısını hem de psikolojik sorunları beraberinde getiriyor. Hiçbirimizin yarına çıkmaya senedi yokken güzellik bakımı için neden senet yapıyorlar. Evet, epilasyon olsun cilt bakımı olsun ayda bir mutlaka yapılmalı. Devamlılık gerçekten sonuç almak için çok önemli ama bunu gittiğimiz her seansta ödeme şansımızı neden peşin ödeyerek ortadan kaldırıyoruz ki?

İşte 30 yıllık mesleki deneyimimden edindiğim bilgilerle sizleri mağdur duruma düşüren, senet imzalatan ve yapmadıkları bir işlemden ücret alanların bu uygulamalarının doğru olmadığını düşünüyorum. Bu gibi durumlara düşmemek için dikkatli olalım diye bu paylaşımı yapmak istedim. İnsanları bu gibi durumlara düşürenlere meslektaşlarım demeye dilim varmıyor ama onlar adına özür diliyorum ve onları da uzmanlığımıza gölge düşürmelerinden dolayı kınıyorum.

Güzellikle, sağlıkla kalın?