https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


BÜNYAN´DAKİ DEĞİŞİM ŞAŞIRTIYOR!

Geçen günlerde bir vesile ile Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve ekibini ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunduk. Bulunduk diyorum çünkü Cemiyet´teki yönetici arkadaşlarımın çoğunluğu bu buluşmada yer aldı. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gül


Geçen günlerde bir vesile ile Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve ekibini ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunduk. Bulunduk diyorum çünkü Cemiyet´teki yönetici arkadaşlarımın çoğunluğu bu buluşmada yer aldı. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu bu ziyarette meclis üyeleri ve kurmaylarıyla bizlere ev sahipliği yaptı. Öyle ki bu ziyarette göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları da anlatmayı ihmal etmedi. Başkan Gülcüoğlu´nun aslına bakarsanız anlattıkları o kadar çoktu ki neresinden başlasam bilemiyorum, ama en önemlisi sanırım kanser oranının çok yüksek olduğu belirtilen ilçede, bu soruna bir nebze olsun çözüm bulunduğunu ima etmesidir, çünkü Bünyan´da kullanılan içme suyu şebekesi pas ve küf dolu bir boru özelliğinde olunca bir de yaklaşık 40 yılık kullanılıyor olması bu boruları kullanan vatandaşın yıllardır hastalıklara yakalanması ihtimalini güçlendirmiş oluyor. Başkan Gülcüoğlu yeraltında sadece içme suyu değil, elektrikten tutun da doğalgaza kadar birçok yatırımın yapıldığını belirtti. Gerçekten de Bünyan´a girdiğimizde yollarda çalışmaların olması, bazı yolların hala kapalı kalması gibi durumlar bana, ?Bünyan, inşaat şantiyesi olmuş´ dedirtti.

Burada yapılan çalışmalar ve ilçenin bütçesi konusunda ise bir uyuşmazlık gözüme çarptı. Bir zamanlar Bünyan oldukça yüklü bir borç batağında denmişti. Yatırımlar ve borçlar nasıl oldu dediğimizde ise Başkan Gülcüoğlu birazcık kendisinin çalışmalarından, biraz da Ankara´daki bürokratları tanımanın faydalarından bahsetti. Yıllık 50 Milyon TL´den fazla bir yatırım yapan belediye olunca hemen insanın aklına ?Bu yoğurdun bolluğu nerden geliyor?´ sorusunu getiriyor. Bu konularda detaylı bir bilgilendirme yapan Başkan Gülcüoğlu kaynakların etkin kullanımından, katkı sağlayan projelere kadar birçok çalışmanın Bünyan´a mali kazanım sağladığını söyledi. Bu tablo karşısında kim olursa olsun ?Maşallah´ denir.

Görünen o ki yakında hayata geçecek olan cezaevi ve yerleşkesindeki yapılar Bünyan´da nüfusun artmasına da katkı sağlayacak. Bu durum karşısında Başkan Gülcüoğlu tedbirini almış gibi görünüyor. TOKİ ile bir dizi görüşmeler yapan Başkan, sanırım burada çalışmaların yapılabilmesi için izni kopartmış. Hatta TOKİ için yer konusu da ziyaret ettiğimiz günlerde belirlenmiş...

Umarım bu çalışmalar Başkan Gülcüoğlu´ na siyaseten sıkıntı vermez. ?Bu sözü şimdi neden söylediniz?´ diyebilirsiniz. Başkan Gülcüoğlu bazı zamanlarda bürokratlar ve Ankara´yı ilçede yapılması gereken projeler konusunda çok sıkıştırdıkları için kendi siyasi geleceği konusunda bu sözü söylüyor. Başkan unutmasın ki yapılanlar birileri tarafından görülmese de halk tarafından seçim zamanlarında görülür ve notu verilir?