https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


BAŞARI PARAYI GETİRİYOR!

Kayserispor bu hafta sahasında oynayacağı Kasımpaşa maçı öncesinde yaşadığı çalkantılı günleri geride bırakarak yoluna emin adımlarla ilerlemek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Kulüp tesislerinde futbolcuların idmanları ve yöneticilerin mali konulardaki arayışları devam ederken, son yaşanan olaylar sonrasında bir miktar paranın dağıtılması şimdilik tehlikenin geçtiğini gösteriyor. Yapılan onca çağrı sonrasında sahasında konuk edeceği Kasımpaşa maçında futbolcuların nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekleyen taraftarlar da, aralarında yorumlar yapmaya başladılar. Özellikle futbolcuları hedef alan yorumlar karşısında pek bir söz söylemek istemem. Taraftarın bu yaklaşımını desteklerim. Çünkü saha içinde varlık göstermeyerek, lig maçlarını kazanmak yerine saha içinde salına salına gezmeyi bir alışkanlık haline getirmek sonra da kalkıp, ‘paramı ver’ demek hiç de doğru değil. İşte Kayserispor’da futbolcuların lig başından bu yana yaptıkları durum bu şekildeydi.

Şimdi ise sahada mücadele ederek kazanım yapmaları gerektiğini anlatan yöneticiler ‘Ne kadar ekmek o kadar köfte, koşmayana para yok’ demeye başladılar. Taraftarın da şu sıralarda konuştuğu konu başlığı bu olsa da, bence yönetim bu gibi davranış biçimlerini sergilemekte geç kaldılar.

Saha içinde kazanımların olması halinde kulübün de kasasına girecek olan mali bir kaynak olacağından en azından alacağı olan futbolcular hiç endişeye girmez. Maç başı veya aylık olarak ne denildiyse galibiyet primleri ile çok rahat bir şekilde ödenebilir. Yani kısacası para için başarı da olmalıdır. Başarı yoksa kimse kusura bakmayacak…