`SUVEYDA` FİLMİNİN ÇEKİMLERİ KAYSERİ´DE SÜRÜYOR

`SUVEYDA` FİLMİNİN ÇEKİMLERİ KAYSERİ´DE SÜRÜYOR

`Suveyda` filminin çekimleri Kayseri`de sürüyor

Beyaz Perde`de birçok ünlü filmin yönetmenliğini yapan Mesut Uçakan`ın, `Suveyda` isimli yeni sinema filminin çekimleri Kayseri`nin Develi ilçesinde sürüyor.
Yönetmenliğini, `Anka Kuşu`, `Ölümsüz Karanfiller`, `Kelebekler Sonsuza Uçar` gibi birçok ünlü filmin yönetmenliğini yapan Mesut Uçakan`ın yaptığı filminin çekimleri Develi ilçesine bağlı Karapınar mahallesinde başladı. Necip Fazıl Belge, Dursun Ali Erzincanlı, Yavuz Çetin ve Fatih Küçük`ün oyunculuğu yaptığı film 1935 ile 1940`lı yılları arasında hafız olabilmek için çabalayan bir çocuğu öğrenme aşkına uğradığı zorlukları anlatıyor. Mesut Uçakan, 12 yıl sonra film sektörüne döndüğü için mutlu olduğunu söyleyerek, "Önüme birçok proje için yönetmenlik teklifi geldi.  Ama ben bu filmi seçtim. Yine tarihimizi anlatan ve inancımıza dokunan bir proje oldu" dedi.
ÖRNEK BİR FİLM OLACAK`
Filmde başrol oynayan 11 yaşındaki Neci Fazıl Belge, daha önce sinema deneyiminin olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: Benim hiç deneyimim yoktu. Mesut hocam beni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve birçok etkinlikte Kuran-ı Kerim okurken tanıdı. İstanbul Müftülüğü de onlara bizleri tavsiye etmişler. 3 ay boyunca oyunculuk eğitimi aldım. Başrolüm ve filmdeki ismim Hadim`dir. Hafızlık yapma konusunda örnek bir film olacaktır. O zamanda ne zor şartlarda hafızlık yapılıyormuş,  vatandaşlarımız bunu izleyince görecekler." Filmin 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor.