SAMET AYBABA'NIN ZAMANA İHTİYACI VAR

SAMET AYBABA

Süper Lig’de sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Kayserispor’da maç sonrasında yapılan açıklamalarda Teknik Direktör Samet Aybaba takımın gidişatından memnun olsa da futbolcuları motive etmek için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Maç sonrasında yapılan açıklamalarda her iki teknik adam da yaşananları anlattılar. Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba takımın iyi yolda olduğunu belirterek şunları söyledi: ”7-8 gündür çalışıyoruz ve futbolu elimizden geldiğince nasıl geliştirebileceğimizin çalışmalarını yaptık. Yüreğimizi oyuna koyup nasıl mücadele edeceğimizi çalışıyoruz. Bazı futbolcularımızın kulüpten beklentileri ile ilgili sorunları var onları düzeltmeye çalışıyoruz. Oyuncularımız bu statta biraz sorunlular sanırım ama onlarda ikinci yarıda biraz daha iyi mücadele ettiler ve bunu daha da geliştireceğiz. Biz oyuncularımızı sadece futbol içindeki değil onun dışındaki hayat ile de ilgili olarak geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Eğer futbolcularımız kendilerini geliştirme durumunda devam ederlerse o zaman lige renk katan ve bulunduğu yerden hızla yukarılara tırmanan bir Kayserispor’u görürüz.”

Aybaba ayrıca kadro dışı kaldığı iddia edilen futbolcular konusunda da şunları söyledi: “Böyle bir şey yok arkadaşlar. Sadece Dja Djedjen’in idmana çıkmama gibi bir durumu vardı bizde onu kadroya almadık. Diğer futbolcularımızın da sakatlığı ve bazı sorunları var. Olacak bunlar. Biz bunları değil bu ülke ekonomisi ile bu işlerin nasıl yürütüleceğini düşünmeliyiz. Bu sadece Kayserispor’un değil herkesin sorunu. Bazı yabancı futbolcular Avrupa çok küçük maaşlar alıyorlar. Buraya geldiklerinde sorun yaşayacaklarını bilseler de UEFA ile bu paraları alacaklarını biliyorlar ve geliyorlar. Bu durumlar daha çok artacak ve futbol daha da kötüye gidecek. Bizde burada oturup durumlarımızı konuşmaya devam edeceğiz.”

Aybaba ayrıca Levent konusunda da, “ Ben Levent’i taraftar tepki veriyor diye çıkartmadım. Oyuncu bir hata yaptıktan sonra üstüne gidecek ve hata yapmamaya özen gösterecek. Eğer pes edip hatalar yapmaya devam ederse ben o anda oyundan alırım ve o oyuncuda benim oyuncum olmaz” dedi. 

Ayrıca Kasımpaşa Teknik Direktör Kemal Özdeş’te maç sonrasında bir puanın iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu: ”Puanlar paylaşıldı bugün. Oyunun ilk yarısında iyi oynayan taraftık. Kayserispor’un 3 puanda oluşu ve buradaki stat ile stadın ambiyansı bizim için zordu. Riskli bir oyun oldu bizim için çünkü top son oyunda sonlayamadığımız bir durum vardı. Bu yüzden de hızlı hücuma geçtik. Belki çok net gol fırsatı vermesek de ikinci golü bulmak bizim için öne geçeceğimiz izlenimini vermişti. Çok bugün üretken olmasak da kalecimiz Fatih bizim için bugün ikinci yarıda çok iyi oynadı ve bizi mağlubiyetten kurtardı diyebilirim. İkinci yarıda Kayserispor’un iyi oyunu gördük ve takım olarak verilen arada iyi bir hazırlık evresi geçirmişler. Sonuç olarak bizde buradan bir puan aldık.”