Sahayı adım adım dolaşıyorlar

Sahayı adım adım dolaşıyorlar

Sahayı adım adım dolaşıyorlar

Erzincan’da tarım sezonunun başlamasıyla birlikte Üzümlü ilçesi ve köylerinde çiftçiler arı gibi çalışmaya başladı. Üzümlü’de bağlar bahçeler şenlenirken çiftçiler bağ, tarla ve bahçelerde gübreleme, sulama, aşılama, bakım gibi kültürel ve teknik işlemleri tamamlamak için çalışıyorlar.
Öte yandan sebze fidesi dikimlerinin başlamasıyla birlikte çiftçiler birçok sebze fidesini toprakla buluşturmaya başladı.
Sektörde hareketliliğin başlamasıyla birlikte Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler bağ bağ, bahçe bahçe dolanıyorlar.
Çiftçileri yalnız bırakmayan tarım teşkilatı, Üzümlü ilçesi ve köylerinde bağlar başta olmak üzere, meyve bahçeleri, tarlalar ve seraları ziyaret ederek çiftçilere teknik hizmet veriyorlar.
Teknik ekipler, son günlerde artan yağışların ardından bölgede oluşabilecek olası mantari hastalıklara karşı çiftçileri bilinçlendirmeye devam ediyorlar. Coğrafi işaretli Cimin Üzümü’nün yetiştirildiği bağlarda hastalık ve zararlılara karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin talebine aynı gün içinde cevap veriyor.
Seralardaki üretim çalışmalarını da yakından takip eden tarım teşkilatı, her geçen yıl sayıları hızla artan seralarda verim ve kalitenin artırılması için çalışmalarını da sürdürüyor. Sık sık seralarda incelemelerde bulunan teknik ekipler, sera sahiplerini bilgilendirirken bölgede seracılığın gelişmesi için mücadele ediyorlar.
Açık alanda sebze fidelerinin toprakla buluşmalarının ardından sebze ekili alanlarda yürütülmesi gereken sulama, ilaçlama, gübreleme gibi faaliyetler konusunda çiftçileri bilgilendiren teknik ekipler, ilçe merkezinde bulunan Üzümlü Belediyesi’ne ait led ekranlar aracılığı ile ilaçlama zamanlarını çiftçilere bildiriyorlar.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül, sebzecilik, bağcılık ve meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde son günlerde yaşanan yağıların ekili alanlarda oluşturabileceği mantari hastalıklara karşı çiftçilerin bilinçlendirildiğini, çiftçilerin modern tarımın ilkelerine uygun şekilde üretim yapmaları; sezonu bereketli ve bolluk içinde geçirerek bol kazanç elde etmeleri için teknik anlamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.