Rotasını şaşıran bal arısı üniversite bahçesinde oğul verdi

Rotasını şaşıran bal arısı üniversite bahçesinde oğul verdi

Rotasını şaşıran bal arısı üniversite bahçesinde oğul verdi

Batman’da rotasını şaşıran bal arısı, üniversite bahçesindeki ahşap kuş yuvasında oğul verdi.
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kışlaklardan çıkartılan bal arılarının yayla yolculuğu başladı. Batman Çayı kıyısındaki arı kovanlarından geldiği tahmin edilen bir bal arısı, Batman Üniversitesi merkez kampüsü bahçesindeki ahşap kuş yuvasında oğul vererek, bal üretimine başladı. Bahçe temizliği yapan temizlik görevlisi, kuş yuvasındaki arı yoğunluğunu fark etti. Öğrencilerle birlikte kuş yuvasını inceleyen görevliler, kuş yuvasında yüzlerce bal arısının petek oluşturduğunu görünce yuvayı koruma altına aldı. Bahçedeki kedilerin yuvaya zarar vermemesi için görevliler ile öğrenciler belli aralıklarla yuvayı kontrol ediyor. Bal arıları kısa sürede üniversite öğrencilerinin ilgi odağı oldu.
Temizlik yaptığı sırada arıları fark ettiğini belirten temizlik personeli Mehmet Nuri Çelik, “Batman Üniversitesi’nde çalışıyorum. Arı yoğunluğunu temizlik sırasında farkettik” dedi.
Kuş yuvasının arı kovanına döndüğünü belirten Çelik, buranın kısa sürede herkesin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Yuvada bir miktar bal da olduğunu belirten Çelik, “Herkesin dikkatini çekiyor. Bahçe temizliği sırasında gördük. Normalde kuş yuvasıydı ama şu anda arı yuvasına dönmüş durumda. Yuva içerisinde yoğun bir şekilde arı var ve bir miktar da bal var. Burası şu anda hem personelin hem de öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. Herkes gelip burada fotoğraf çekiyor” diye konuştu.