ÖZDEMİR, KAYSERİ’NİN ENERJİ VE YER ALTI KAYNAKLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

ÖZDEMİR, KAYSERİ’NİN ENERJİ VE YER ALTI KAYNAKLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri ilinin Güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik faaliyetleri, elektrik enerjisi üretim santralleri ve yer altı kaynaklarının arama tarama faaliyetlerini sorgulayarak konuyu Meclis gündemine taşımıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergelerinde, Güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik faaliyetlerin ülke genelinde sürmekte olduğunu ifade ederek şu sorulara cevap istedi: “Kayseri ili genelinde son 15 yılda güneş enerjisinden elektrik üretimi miktarı yıllara göre ne kadar olmuştur? Bunun yıllar bazındaki ekonomik değeri nedir? Kayseri ili ve ilçeleri için hali hazırda var olan kaç tane güneş enerjisinden elektrik üreten santraller mevcuttur? Kayseri ili ve ilçelerindeki güneş enerjisi santrali kurulumu için verilen ruhsat miktarı kaçtır?”

Kayseri ili genelinde kurulu halde bulunan toplam kaç elektrik enerjisi üretim santralinin bulunduğunu sorgulayan Milletvekili İsmail Özdemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e şu soruları da yöneltti: “Kayseri’de kurulu halde bulunan elektrik enerjisi üretim santrallerinden elde edilen enerji, ülkemizde üretilen toplam elektrik enerjisi miktarının yüzde kaçıdır? Kayseri ili ve ilçelerinde çalışır halde bulunan elektrik enerjisi üretim tesislerinin, üretim miktarları ve kaynaklarına (hidrolik barajlar, rüzgar, güneş, doğalgaz, vb.) göre yüzdesel dağılımı nedir?”

Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Ülkemizde yer altı kaynaklarının arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünün bilinmekte olduğunu ifade ederek, Bakan Fatih Dönmez’den şu sorulara da cevap istedi: “Kayseri ili genelinde yer altı madenleri, petrol ve doğalgaz arama tarama faaliyetleri kapsamında sürdürülen çalışmalar nelerdir? Hangi bölgeleri kapsamaktadır? Kayseri ili ve ilçeleri için yer altı madenleri, petrol ve doğalgaz konusunda yapılan çalışmalara son 25 yılda ne kadar bütçe harcanmıştır? Harcanan bütçenin ilçelere göre dağılımı nasıl olmuştur? Kayseri ili genelinde daha evvel varlığı tespit edilemeyen ancak yapılan çalışmalarla mevcudiyeti keşfedilen yeraltı kaynakları var mıdır? Varsa bu kaynaklar hangi ilçelerde keşfedilmiştir? Keşfedilen kaynakların ne kadarlık ekonomik değeri olduğu tespit edilmiş midir?”