NNYÜ’DE “MALİ MÜŞAVİRLİK VE KARİYER İMKÂNLARI” KONFERANSI

NNYÜ’DE “MALİ MÜŞAVİRLİK VE KARİYER İMKÂNLARI” KONFERANSI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İş ve Kariyer Kulübü tarafından “Mali Müşavirlik Mesleği ve Kariyer İmkânları” konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Salonunda düzenlenen konferansa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Şengül Kezik konuşmacı olarak katıldı. İİBF öğrencilerine yönelik konferansın açılış konuşmasını Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya yaptı. Konuşmasında, odaya üye 1600 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirin olduğunu belirten Yedikaya, “400’ün üzerinde kayıtlı stajyerimiz, 500’e yakında staj başlatma sınavına girecek öğrencimiz var. Sizleri de aramızda göreceğiz ve bundan şeref duyacağız” dedi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir unvanını kullandıklarını ve yaşam standartlarının yüksek olduğuna da dikkat çeken Ali Yedikaya, “Üniversiteyi bitirdikten sonra staj başlatma sınavına girmeniz ve bu sınavı kazandıktan sonra da 3 yıl staj yapmanız gerekiyor. Staj sonunda ise yeterlilik sınavı yer almaktadır. İyi yetişmiş kaliteli bir meslek mensubu olarak büro açıp hizmet vermek istiyorsanız, bu günler sizin için çok önemli. Eğitiminizi çok disiplinli ve düzgün almanız gerekiyor. Her işte olduğu gibi çalışmak bu işin başarısıdır. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Şengül Kezik, “Mali Müşavirlik Mesleği ve Kariyer İmkânları” konulu konferansta öğrencilerle mesleki bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. Şengül Kezik, “Başarılı bir iş insanı olabilmeniz için üniversitede hedefinizi belirlemeli ve o hedef doğrultusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Yılmadan, pes etmeden, özverili bir şekilde çalışmak hedeflerinize ulaşmanız için son derece önemlidir. Günümüzde kariyerli ve gözde bir meslek olan Mali Müşavirlikte yaşam boyu eğitim olmazsa olmazımızdır.” şeklinde konuştu. Staja başlama sınavı ile başlayan, 3 yıllık staj ve sonrasında bitirme sınavları ile mali müşavirlik ruhsatını almaya hak kazanan meslek mensuplarının, bağımsız olarak kendi bürolarını açabilecekleri gibi bağımlı olarak işletmelerde de çalışabileceklerini belirten Kezik, mesleğin gençler için gelecek vaat ettiğini vurguladı.