NNYÜ’DE HİZMET İÇİ EĞİTİM

NNYÜ’DE HİZMET İÇİ EĞİTİM

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörlüğü, Üniversitede görevli akademik ve idari personele yönelik hizmet içi eğitim programı düzenledi.

Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, dekanlar, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. Programda, NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Açık, “İlk Yardım”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, “Beden Dili ve İletişim” konulu birer sunum gerçekleştirdi.

Tüm kazalarda ölümlerin yüzde 10’nun ilk beş dakikada, yüzde 50’sinin ilk otuz dakikada gerçekleştiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Açık, “Küçük ve basit ilk yardım müdahalelerinin bilinmesi sayesinde, kaza geçiren kişilerin sakat kalması ve ölmesi engellenebilir. İlk yardım uygulamalarını yapabilecek kişilerin sayısının arttırılmasıyla birlikte ölüm ve sakat kalma oranları ciddi şekilde azaltılabilir” dedi.

“Beden Dili ve İletişim” konulu bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Kaya ise iletişim türlerinden bahsederek iletişimde söz, ses ve beden dilinin etki oranlarına dikkat çekti. Prof. Dr. Ali Kaya Kaya, “İletişimde sözün etkisi yüzde 7, sesin etkisi yüzde 38 ve beden dilinin etkisi de yüzde 55’dir. İletişimde insanlar sizin ne söylediğinize yüzde 7 oranında değer verirken, nasıl söylediğinize yüzde 93 oranında değer veriyorlar” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, konuşmalarından sonra Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Açık ve Prof. Dr. Ali Kaya’ya plaket takdim etti.