MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN VATAN VE TÜRKİYE YORUMU

MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN VATAN VE TÜRKİYE YORUMU

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Asya Verimlilik Teşkilatı Kuruluş Anlaşmasına katılım için verilen kanun teklifinin kabulü sonrasında yaptığı açıklamada "Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan / Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Turan" dedi

‘Ulu Önder Atatürk: Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben göremesem bile, gözlerimi, dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım.’

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Asya Verimlilik Teşkilatı Kuruluş Anlaşmasına katılımın uygun bulunduğuna dair kanun teklifi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, “Asya Verimlilik Teşkilatı, Asya ve Pasifik'te verimliliği artıracak sosyoekonomik gelişmelere katkı sağlamak misyonuyla 1961 yılında Tokyo'da kurulan ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bölgesel bir kuruluştur ve toplamda da 20 ülkeden oluşmaktadır. Çalışma alanı oldukça geniş ve kapsamlı olan Asya Verimlilik Teşkilatı, özellikle ulusal verimlilik merkezlerinin güçlendirilmesi yoluyla KOBİ'lerin geliştirilmesi, inovasyona dayalı verimlilik artışı ve "yeşil verimlilik" kavramının yaygınlaştırılması ve bu alandaki çalışmalar konusunda öncü kuruluşlardan bir tanesidir.” açıklamasını yapmış ve anlaşmaya katılmamızın ülkemize sağlayacağı katkısının fazla olacağını, MHP olarak bu anlaşmaya destek verdiklerini ifade etmiştir.

Özdemir, Türkiye’nin Türk dünyasını merkeze alacak bir Asya stratejisini benimsemesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Özellikle Türk dünyası ülkeleriyle ortak üretim, ortak pazar, ortak güvenlik ve en önemlisi de ortak gelecek stratejisi benimsenmelidir. Bugün baktığımızda, yine dost ve kardeş olduğumuz, dilimizin, inancımızın, kültürümüzün, tarihimizin bir olduğu Türk dünyası ülkeleri ile pek çok ülke, örneğin, vergisiz bir şekilde ticaret yapabilirken bizler ne yazık ki hâlâ bazı vergilendirmelere tabi tutularak bu ilişkilerimizi, özellikle de ekonomik ilişkilerimizi sürdürüyoruz.”

Türk dünyasının konuşulduğu gündemde devletin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün muhteşem ifadelerine dikkatleri çekmek istediğini belirten Milletvekili Özdemir devamla, “"Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben göremesem bile, gözlerimi, dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacak. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek işte o zaman görülecek. Hayatta yegâne varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdır. Bizim dini bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak o günü susup beklemek değildir, hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır; manevi köprülerini sağlam tutarak. Dil bir köprüdür, inanç bir köprüdür, tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların, yani Türk dünyasının bize yakınlaşmasını bekleyemeyiz, bizim onlara yakınlaşmamız gerekli."“ açıklamasında bulunmuştur.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Özdemir, “Evet, Ulu Önder'imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk böyle derken, benim fikir babam dediği milli şairlerimizden ve fikir dünyamızın kutup yıldızlarından olan Ziya Gökalp ise "Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan / Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Turan." haykırışıyla yüz yıl öncesinden belki de bugünlere sesleniyordu. İşte şimdi bu seslenişlerin, yüz yıl önceki bu ülkülerin hayata geçmesinin zamanı gelmiştir düşüncesindeyiz. Bizler bunun bir hayal olmadığının, Türk dünyasının birliğinin gerçeklik olduğunun ve beşeriyetin huzur ve refahının tesis edilebilmesi için mutlak bir gereklilik olduğunun inancındayız.“ ifadelerinde bulunmuştur.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Amerika Birleşik Devletleri'yle Fırat'ın doğusuna yönelik olarak icra edilen müşterek faaliyetlerde gelinen aşamada, Türkiye'nin beklentilerinin karşılanmadığını ifade ederek, “Menbic konusunda Türkiye'ye verilen taahhütler tutulmamıştır. Ve Sayın Genel Başkanımızın da daha evvel defaatle ifade ettiği gibi, Fırat Nehri'nin doğu yakasında kalan alanlarda da Türkiye'yi oyaladıklarına dair şüphe ve endişeler kuvvetlidir; bu şüphelerin de zaten neden kuvvetlendiğine dair gerçeklikler hepimizin karşısında bulunmaktadır. Yine, Sayın Genel Başkanımız, Suriye'de 30-35 kilometre derinlikte kurulacak bir güvenli bölgeyle yalnızca Türkiye'nin değil bölgenin de güvenliğe kavuşturulacağını ifade etmişlerdir ve "Bu güvenli bölge PKK/PYD terör örgütünün güvenliğini değil, Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir." çağrısıyla devletimizin özellikle 21'inci yüzyıldaki başlangıç noktasındaki ve yine bölgesel istikrar ve barışa katkı sağlama anlamındaki hassasiyetlerimiz ifade edilmiştir." açıklamasında bulunarak konuşmasını tamamlamıştır.