MHP´Lİ ÖZDEMİR ÖĞRETMEN ATAMALARINI SORDU

MHP´Lİ ÖZDEMİR ÖĞRETMEN ATAMALARINI SORDU

MHP´li Özdemir sordu, Bakanlık cevap verdi: İllerin öğretmen ihtiyaçları dikkate alınarak atama planlamaları yapılmaktadır.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri İli Sarız ve Tomarza ilçelerinde yaşanan öğretmen açığından dolayı eğitim ve öğretim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu ve ilçelerde yaşayan öğrenci velilerinin bu olumsuzluklardan dolayı çok rahatsız olduklarını ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı´na verdiği yazılı soru önergesinde, Sarız ve Tomarza ilçelerinde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmasına rağmen branşa uygun ücretli öğretmen noktasında sıkıntılar yaşandığını belirterek, ?Öğrenciler sık değişen öğretmenlerden dolayı mağdur olmakta, eğitim öğretim kalitesi düşmekte ve yetersiz eğitim-öğretim uygulamalarına maruz kalmaktadırlar. İller arası atama ile ilçeye gelen öğretmenler çeşitli mazeret veya görevlendirme yoluna başvurarak ilçeden ayrılmaktadırlar.? açıklamasında bulunmuş ve öğretmen ihtiyacının giderilmesi için Sarız ve Tomarza ilçelerinin ilk atamaya açılmasının gerektiğini ifade ederek şu soruları sormuştu:  ?Sarız ve Tomarza ilçelerinde toplam norm kadro sayısı ne kadardır? İlçede görev yapan kadrolu öğretmen sayısı ne kadardır? Boş norm kadro sayısı nedir ve branşlara göre dağılımı nasıldır? Sarız ve Tomarza ilçelerinde kaç tane ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır? Bunların branşlara göre dağılımı nasıldır? İlk atama yöntemi ile atananlara, atandıkları yerde adaylık süresi dahil en az 5 yıl çalıştıktan sonra yer değiştirme isteğinde bulunabilecekleri yönündeki şartın uygulamada bir geçerliliği olacak mıdır? Sarız ve Tomarza ilçelerindeki öğretmen açığı ve nitelikli öğretmen konusundaki sorunların çözümü için Bakanlık olarak hangi çalışmalar yapılacaktır? Bakanlığınızın kısa, orta ve uzun vadeli planları nasıldır?

Verilen soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından verilen cevap şu şekildedir: ?4+2 olarak uygulanan, atanan sözleşmeli öğretmenlerin aynı eğitim kurumundaki görev süresi 3 yıl sözleşmeli +1 yıl kadrolu olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. 2019 yılı içerisinde 20.000 sözleşmeli öğretmenin ataması yapılacak olup yapılacak öğretmen atamalarında öğretmen kadrolarının illere dağılımında illerin öğretmen ihtiyaçları dikkate alınarak atama planlamaları yapılmaktadır. Sarız ilçesindeki öğretmen normu ise 122´dir Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; Sarız ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında 59 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığı ve 21 öğretmeninde çeşitli nedenlerle ilçeden ayrıldığı belirtilmektedir.

4+2 olarak uygulanan, atanan sözleşmeli öğretmenlerin aynı eğitim kurumundaki görev süresi 3 yıl sözleşmeli +1 yıl kadrolu olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. 2019 yılı içerisinde 20.000 sözleşmeli öğretmenin ataması yapılacak olup yapılacak öğretmen atamalarında öğretmen kadrolarının illere dağılımında illerin öğretmen ihtiyaçları dikkate alınarak atama planlamaları yapılmaktadır. Tomarza ilçesindeki öğretmen normu ise 373´dür. Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; Tomarza ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında 58 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığı ve 28 öğretmeninde çeşitli nedenlerle ilçeden ayrıldığı belirtilmektedir.?