MAHALLELİNİN ALT GEÇİT TALEBİ KARŞILANMALIDIR

MAHALLELİNİN ALT GEÇİT TALEBİ KARŞILANMALIDIR

Özdemir sordu Bakan cevap verdi: Çalışmalar başladığında belirtilen alt geçit yapılacaktır.

MHP’li Özdemir, Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunun Sarız Yedioluk Mahallesi girişindeki kavşakta projede olmasına rağmen alt geçit yapılmadığının vatandaşlar tarafından ilettiğini belirterek konuyu meclis gündemine taşımıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, vatandaşların ifadesine göre kavşağın bu haliyle çok tehlikeli olduğu ve her an kaza yaşanabileceği konusunda endişe içerisinde bulunduklarını belirten Özdemir şu soruları yöneltmişti, “Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunun Sarız Yedioluk Mahallesi girişindeki kavşağın projesinde alt geçit bulunmakta mıdır? Projede bulunmakta ise alt geçit hangi gerekçelerle yapılmamıştır? İhale şartnamesinde anılan yerde alt geçit bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise hangi gerekçelerle ve kimler tarafından kabul işlemleri yapılmış ve onay verilmiştir? Mahalle sakinlerinde yoğun ve haklı isteklerine de cevap vermek amacıyla anılan yerde alt geçit yapılması konusunda bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?”

ÇALIŞMALAR BAŞLADIĞINDA BELİRTİLEN ALT GEÇİT YAPILACAKTIR.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in vermiş olduğu soru önergesine gelen cevap şöyledir:

“Pınarbaşı-Sarız-5.Bölge (Mersin) Hududu yolu üzerinde Yedioluk Mahallesi girişinde onaylı projede 3.00x3.00 metre ebadında altgeçit bulunmaktadır. Söz konusu kesimde yol yapım çalışmaları henüz başlamadığından yol trafiğe kapatılmamış ve alt geçit yapılmamıştır. Çalışmalar başladığında belirtilen alt geçit yapılacaktır. Bu kesimde trafik güvenliğini arttırmak amacıyla yapılan sathi kaplama yenileme çalışmaları yol trafiğe kapatılmadan yapıldığından bu çalışma esnasında da alt geçit imalatının yapılması mümkün olamamaktadır.”