KÖMÜRLÜKTE CİNSEL İSTİSMAR SANIKLARINA 15`ER YIL HAPİS

KÖMÜRLÜKTE CİNSEL İSTİSMAR SANIKLARINA 15`ER YIL HAPİS

Kömürlükte cinsel istismar sanıklarına 15`er yıl hapis cezası verildi.

Kayseri´de B.İ. (22) adlı kıza cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet B. (21) ve Selçuk Ö. (20), 15`er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen Mart ayında merkez Melikgazi ilçesi Güllük Mahallesi`nde meydana gelen olayda, Ahmet B. ve Selçuk Ö., komşularının kızı B.İ.`ye, mahalledeki apartmana ait kömürlükte cinsel saldırıda bulundu. B.İ.`nin durumu anlattığı ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ahmet B. ve Selçuk Ö. tutuklandı.
Kayseri 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde `nitelikli cinsel istismar` ve `hürriyeti yoksun kılma` suçlarından yargılanan sanıklar Ahmet B. ve Selçuk Ö., karar duruşmasında hazır bulundu. Suçlamaları reddeden sanıklar, mağdur ile rızası ile ilişkiye girdiklerini ileri sürerek, beraatlarını talep etti. B.İ.`nin avukatı ise müvekkilinde zekâ geriliği olduğunu söyleyerek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet B. ve Selçuk Ö.`ye, `nitelikli cinsel istismar` suçundan 13`er yıl, `hürriyeti yoksun kılma` suçundan da 2`şer yıl olmak üzere toplam 15`er yıl hapis cezası verdi ve tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.