KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ’TEN ‘VERGİ’ AÇIKLAMASI

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ’TEN ‘VERGİ’ AÇIKLAMASI

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, ‘Vergi Haftası’ kapsamında yazılı bir açıklama yaparak verginin öneminden bahsetti.

Başkan Övüç yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Devletin ve vatandaşlarımızın ortak paydası olan ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının gereği olarak yararlanmak üzere hizmetine sunulan yolların, köprülerin, okulların, hastanelerin yapılmasında, yeterli enerjinin, huzur ve güvenin sağlanmasına esas olmak üzere kurumların personel dahil tüm ihtiyaçların karşılanmasında en önemli kaynak yine vatandaşlarımızdan ödeme gücü oranında alınan vergilerdir.

Vergi Haftası'nın amacı kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılmasıdır. Gelişmiş toplumlarda ülke sevgisiyle vergi bilinci aynı anlamı içermektedir. Devletimizin vatandaşlarına hizmet götürmede, onların refah içinde yaşamalarını sağlamada en büyük kaynak vergidir. Bu vesile ile başta Vergi Dairesi Başkanı ve maliye mensuplarının Vergi Haftalarını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."