KAYSERİSPOR’DA YENİ TEKNİK PATRON BELLİ OLDU

KAYSERİSPOR’DA YENİ TEKNİK PATRON BELLİ OLDU

İstikbal Mobilya Kayserispor’da Hikmet Karaman’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturacak isim belli oldu. Sarı-kırmızılı ekip, tecrübeli teknik adam Samet Aybaba ile prensip anlaşmasına vardı.

Ligin 7.hafta mücadelesinde Göztepe’ye 4-0 mağlup olan İstikbal Mobilya Kayserispor’da karşılaşmanın ardından Teknik Direktör Hikmet Karaman istifa etmişti. Teknik direktör arayışına girişen sarı-kırmızılı ekip, daha önce de el sıkıştığı ancak Hikmet Karaman’ın görevine devam etmesi üzerine vazgeçilen Samet Aybaba ile prensip anlaşmasına vardı.

Pazartesi ve salı günü teknik direktör adayları Tayfur Havutçu, Hamza Hamzaoğlu, Samet Aybaba ve İlhan Palut gibi isimlerin öne çıkmasının yanı sıra bazı yabancı teknik adam ısrarları sonucu bir karar varan yönetim, geçtiğimiz haftalarda Hikmet Karaman’ın bırakacağı konuşulduğu sıralarda adı öne çıkan ve prensipte anlaşma sağlanan Samet Aybaba ile yeniden görüşerek prensip anlaşmasına vardı. Tecrübeli teknik adamla yıl sonuna kadar ve sonucun olumlu olması halinde gelecek yıl içinde opsiyonlu olmak üzere bir anlaşma takvimini kabul ettiği iddia edildi. Kayserispor’u eski çalıştırıcılarından olan Samet Aybaba’nın, 1-2 gün içerisinden Kayseri’ye geleceği ve kendisini Kayserisporlu yapan sözleşmeye imza atacağı iddia edildi.

Son olarak Bursaspor’u çalıştıran 64 yaşındaki tecrübeli hoca, sırasıyla şu ekipleri çalıştırdı; Kayserispor, Adana Demirspor, Ankaragücü, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Bursaspor, Beşiktaş, Bucaspor, Antalyaspor, Eskişehirspor ve Sivasspor.