KADİR HAS’TA GOLSÜZ GECE

KADİR HAS’TA GOLSÜZ GECE

Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu ilk maçında Kayserispor, sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, 90 dakikada gol sesi çıkmadı ve taraflar 0-0’lık skor ile sahadan ayrıldılar.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu ilk maçında Kayserispor, Kadir Has Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi konuk etti. Mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0’lık eşitlikle tamamlanırken, son düdük ile birlikte taraflar gol bulamadan sahadan ayrıldılar.

Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Kayserispor; Lung, Lopes, Mert Kula, Yasir Subaşı, Djedje, Hasan Hüseyin Acar, Emre Demir, Rienstra, Mensah, Aksel Aktaş ve Kravets ilk 11’i ile çıktı. 6 yıllık aranın ardından sarı-kırmızılı takım ile ilk resmi müsabakasına çıkan Teknik Direktör Robert Prosinecki’ye Kayserispor taraftarının desteği büyük oldu. Fenerbahçe, Kayserispor karşısına Harun Tekin, Isla, Zanka, Jailson, Dirar, Tolga Ciğerci, Alper Potuk, Tolgay Arslan, Ferdi Kadıoğlu, Deniz Türüç, Mevlüt Erdinç 11'yle çıktı.

Taraftarı önünde ZTK son 16 turuna hızlı başlayan Kayserispor’da 9. dakikada Mensah'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Harun soluna yatarak direğin dibinde topu çeldi. 25. dakikada Lopes sağdan ortaladı. Arka direkte Emre kafayı vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı. 35. dakikada Kayserispor, Lopes’in kafa vuruşu ile golü buldu. Ancak hakem Bahattin Şimşek, VAR’ın uyarısı ile pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi. 40. dakikada Hasan Hüseyin, ceza alanı dışından sol ayağı ile sert bir şut çıkardı. Top, üstten az farkla auta gitti. 56. dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Lopes’in uzun pasında Artem Kravets, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Kravets plase vuruş yaptı. Açıyı kapatan Harun, gole izin vermedi. 66. dakikada Fenerbahçe’de sol kanattan Deniz Türüç ortaladı. Kruse ön direkte kafayı vurdu, ancak bu pozisyondan sonuç alınamadı. 78. dakikada Alper Potuk kaleye şutunu attı. Kaleci Lung'dan seken topu altı pas çizgisi üzerinde önünde bulan Ferdi vuruşunu yaptı, bu vuruşta top kaleyi bulamadı. 90 dakikalık dilimin ardına eklenen uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan golsüz eşitlikle ayrıldılar.

ZTK son 16 turunda rövanş maçları ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde oynanacak. Kayserispor, 21 Ocak Salı günü saat 20.30’da Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe’ye konuk olacak.