HATALARIN ARTMASI MHK´YI HAREKETE GEÇİRDİ

HATALARIN ARTMASI MHK´YI HAREKETE GEÇİRDİ

İstikbal Mobilya Kayserispor´un Galatasaray´a 3-2 mağlup olduğu ve mücadeleden çok hakem kararlarının tartışıldığı karşılaşmanın ardından Merkez Hakem Kurulu tarafından gerçekleştirilen ?Hakem gelişim programları´ hız kazandı.

Süper Lig´de 3.hafta geride kalırken, yaşanan hakem hataları can sıkmaya başladı. Özellikle de üçüncü haftada oynanan Kayserispor-Galatasaray karşılaşmasında yapılan hatalar bardağı taşıran son damla oldu.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından organize edilen ?Hakem gelişim programları´ hız kazandı. Üst Klasman Hakem Seminerleri´nin ikincisi, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK üyeleri ve MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg´in katılımları ile gerçekleştirildi. VAR incelemeleri konusunda zaman kayıplarını azaltmak için çalışmalar yapılırken, Hawk-Eye firmasından gelen VAR sistem operatörleri ile toplantı yapıldı.

Özellikle ?VAR´ hakemleri üzerinde durulan seminerde yapılan hatalara dikkat çekildi. Aynı zamanda ?VAR´da daha hızlı hareket edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. Öte yandan, 10-12 Eylül tarihleri arasında VAR Sertifikasyon Kursu da yapılacak.