HACILAR’DA PANSUMAN VE ENJEKSİYON SORUNUNA BELEDİYE EL ATTI!

HACILAR’DA PANSUMAN VE ENJEKSİYON SORUNUNA BELEDİYE EL ATTI!

Hacılar’da son günlerde merkez yönetim tarafından alınan bazı kararlara tepkiler gelmeye başladı. Vatandaş çözüm odaklı çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve ekibinin konuya el atmasını istiyor.

Hacılar’da son günlerde merkez yönetim tarafından alınan bazı kararlara tepkiler gelmeye başladı. Özellikle sağlık konusunda yaşanan sıkıntılar için seslerini duyurmaya çalışan ilçe sakinleri bu konuda gereken mercilerin çalışmalar yapmasını ve ellerindeki sağlık imkanlarının kendilerinden alınmamasını istediler.

Valilik genelgesi ile sağlık istasyonunda bulunan nöbetçi doktor ve hemşirelerin hafta sonunda ilçede görev yapmayacak olmaları, ilçede pansuman ve enjeksiyon yaptırmak isteyen hastaları başka yerlere gitmeleri için mecbur bırakıyor. Bu konuda ilçede hizmet olmaması nedeniyle hastalar ya mobil, ya da il merkezindeki hastanelerde hizmet almak zorunda kalıyorlar. İlçe sakinleriyle yaşanan gelişmeler de ilk muhatap olan belediye yönetimini de karşılaşılan durum karşısında zor duruma düşüyor. Görev alanında olmamasına rağmen halk, girişimler için belediye yetkililerinden yardımcı olmalarını istiyorlar. Belediye olarak bu durumdan bir çıkar yol bulmaya çalışan Başkan Bilal Özdoğan ve ekibi de, daha önce karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturma başarı gösterdikleri için halkın talebi ile konuya el attılar. Çözüm odaklı çalışmaları nedeniyle halkın isteklerine kayıtsız kalmayan Başkan Bilal Özdoğan ve ekibi daha öncede görev ve yetkileri olmayan sorunları aşmanın verdiği rahatlıkla, bu sorununda aşılması için girişimlerini il bazında sürdürüyorlar. Valilik genelgesi nedeniyle yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için her ne kadar İl Sağlık Müdürlüğü’nün gönül rızası olmasa da, Başkan Bilal Özdoğan ve ekibi ilçe halkının sesini duyurmak için kapıları tek tek çalıyor. İlçede kaymakamlığa bağlı olan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde ise merkezden gelen genelge doğrultusunda hareket edildiği belirtiliyor.