GÜLSOY ?YENİ PAZARLAR İÇİN KARIŞ KARIŞ DÜNYAYI GEZMELİYİZ´

GÜLSOY ?YENİ PAZARLAR İÇİN KARIŞ KARIŞ DÜNYAYI GEZMELİYİZ´

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yatırımcıların dünyayı karış karış gezerek yeni pazarlar bulması gerektiğini söyledi.

Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısının bu ayki konuğu Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr İhsan Sabuncuoğlu oldu. Faaliyet raporlarının okunduğu meclis toplantısında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy,  Van, Diyarbakır ve Mardin´de yaşanan kayyum atanmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede  " Dünyada hiçbir ülke, demokrasi, özgürlük vs gerekçeleri ile teröre desteğe asla izin vermez. Evet bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bu belediye başkanları 5 ay önce sandıktan çıktı. Ama, o belediye başkanları  biliyor musunuz, belediyelerini kendileri yönetmiyor,terör örgütünün merkezi olan Kandil´in  atadığı ?eş başkan´ kılıflı teröristlere bırakıyorlar işlerini. Normal bir belediye başkanı koltuğuna oturduğu gün yine kendi hemşerileri olan şehit  yakınlarını işten çıkartır mı?  Terör örgütüne her alanda destek verdiği bilinen insanları onların yerine işe alır mı? Daha dün bir bugün iki, Kandil´den gelen talimatla bazı şirketlere ihale vereceksiniz, haklarında soruşturma açılmış, bir kısmı hapis yatmış veya aranan insanları veya  terör örgütü ile irtibatlı olduğunu bildiğiniz kişileri işe alarak PKK´ya destek vereceksiniz. Hiçbir devlet buna izin vermez, veremez" dedi.

KARIŞ KARIŞ DÜNYAYI DOLAŞMALIYIZ

Ülkenin ekonomik göstergelerinin bir bölümün olumsuz olduğunu işsizlik, enflasyon ve faizlerin yüksel olduğuna dikkat çeken Başkan Gülsoy, " Bütün bunlar üreten ve satmak isteyen insanı tedirgin ediyor .Ama, sadece yanı başınızdaki komşunuzu değil,dünyada ne olup bittiğini de yakından takip etmezsek ayakta kalmamız zor.  Ülkemizde geçen yılın aynı dönemine göre ihracatımız yüzde 2.21 artmış. Geçen yılın 7. ayında  93 milyar 714 milyon 303 bin dolar olan ihracatımız, bu yılın aynı döneminde 95 milyar 786 milyon 548 bin dolara çıkmıştır. Kayseri´de artış oranı ülkemizin 4 mislinden fazla. Geçen yılla kıyasladığımızda ihracatımız yüzde 9.55 artmış. Yılın ilk 7 ayındaki verilere bakıldığında Hollanda,  İsrail ABD, Almanya, İngiltere, Çin, Fransa, Hindistan, Danimarka, Hollanda, Irak, İspanya,  İtalya, Japonya, Katar gibi ülkelere ihracatımızı artırmışız. Buna karşın İran, Kazakistan, Çekya, Gürcistan, Kuveyt, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Avusturalya  gibi ülkelerle ticaretimizde ise azalma olmuş. Kayseri tabiriyle dünyayı fellik fellik dolaşıp mutlaka yeni pazarlar bulmak zorundayız." dedi.

KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİ KINIYORUM

Konuşmasının son bölümünde kadın cinayetlerine de değinen Başkan Gülsoy, " Bizim töremizde kadın saygındır. Binlerce yıllık yönetim geleneğimizde  ?hakan´ olan ecdadımızın sağında   ´han´ olan  ?han´ımı-hatunu? vardır. Analarımız, eşlerimiz evimizin direğidir.  Kızlarımız ciğerparelerimizdir. Kadınlar Çarşısı girişindeki heykelimizin açılışında da ifade ettiğim gibi, dün milli mücadelemizde, bugün her zor ve dar günümüzde  kadınlarımız en büyük destekçimiz olmuştur. ?Cennet anaların ayağı altındadır´,  ?Anasının, babasının duasını almayan  iflah olmaz, huzur bulamaz´ düsturuna inanmış insanlarız.   Günümüz evrensel kurulları bir yana, bizim törelerimiz kadına şiddeti reddeder. Bu vesile ile ben de kadınlarımıza yönelik her türlü şiddeti kınıyorum" şeklinde konuştu.