Eskişehir’de meslek lisesi öğrencilerinden "Ben her yerde varım" projesi

Eskişehir’de meslek lisesi öğrencilerinden

Eskişehir’de meslek lisesi öğrencilerinden "Ben her yerde varım" projesi

ESKİŞEHİR (İHA) – Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere "Ben Her Yerde Varım" projesi Eskişehir’de de hayata geçirildi.
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu projeyle öğrencileri mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisini kazanmaları amaçlıyor. Buna benzer “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor", "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projelerini de içine alacak şekilde kapsamı genişletilerek oluşturulan "Ben Her Yerde Varım" projesi mart ayı itibarıyla çalışmalarına başlandı.

Projenin 2024 yılının sonuna kadar ve her yıl yenilenerek devam etmesi hedefleniyor
Eskişehir’de söz konusu proje ile öğrencilerin mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisi kazanmaları; millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirmeleri; düzenlenecek etkinlikler yoluyla toplumda ihtiyaç duyulan konularda çözüm üretme kabiliyetlerini ortaya koyarken etik davranışlarla da örnek teşkil etmeleri hedefleniyor. Aynı zamanda toplumda mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha çok fark edilmesi, tanıtılması ve saygınlığının artırılması amaçlanıyor.