ELCUMAN, KULÜPLERİN MALİ DURUMLARINA İLİŞKİN KONUŞTU

ELCUMAN, KULÜPLERİN MALİ DURUMLARINA İLİŞKİN KONUŞTU

İstikbal Mobilya Kayserispor Kulüp Başkanı Hamdi Elcuman, futbol kulüplerinin mali durumlarına ilişkin Demirören Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

İstikbal Mobilya Kayserispor Kulüp Başkanı Hamdi Elcuman, Türk Futbolu’nun mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kulüplerin sıkıntılı süreç yaşadığının altını çizen Elcuman, ‘Mali krize ilişkin köklü çözüm bulunması gerekiyor’ dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu mali durumun çok ciddi boyutta olduğunu belirten Elcuman, şöyle dedi: “Türk futbolunun mali olarak bu içinde bulunduğu sıkıntılı durum artık çok büyük boyutlara varıyor. Buna çok köklü bir çözüm bulunması gerekiyor. Biz Anadolu kulüpleri ayrı bir sıkıntı da diğer dört büyük kulüplerimiz de sıkıntı çekiyorlar. Konuştuğumuz konulardan biri de hep bu oluyor. Mali sıkıntılar, futbolcuların maaşların ödenmesi. Biz de sürekli gelir kaynağı yaratmaya çalışıyoruz. Bunu elde ettikçe de futbolcularımıza ödeme yapıyoruz. İllaki herkes maaşını alırsa iyi hisseder ama takımın moral motivasyonu gerçekten iyi seviyedeydi. Hem büyük bir kulübe karşı oynamanın motivasyonu hem de yeni bir hocanın etkisi oldu. Çocuklarla konuştuk ve neticesinde galip gelmeyi başardık.”