EĞİTİME TEOG DESTEĞİMİZ

EĞİTİME TEOG DESTEĞİMİZ

Kocasinan Belediyesi asli belediye hizmetlerinin dışında yaptığı çalışmalarla da toplumun dikkatini çekerken özellikle gençlere ve eğitime yönelik Türkiye´ye örnek çalışmalarıyla beğeni kazanıyor.

Kocasinan Belediyesi asli belediye hizmetlerinin dışında yaptığı çalışmalarla da toplumun dikkatini çekerken özellikle gençlere ve eğitime yönelik Türkiye´ye örnek çalışmalarıyla beğeni kazanıyor.

 Kocasinan Belediyesi yine farklı, ilk ve yeni bir hizmetle karşımıza çıkarak ilköğretim okullarının 8. sınıfında okuyana ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)´na girecek öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak amacıyla dersleri için tam öğrenme setleri dağıttı. Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu´nda düzenlenen TEOG Destek Setleri Dağıtım Töreni´ne Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çandıroğlu ve Çolakbayrakdar öğrenciler tarafından sevgi ve coşkuyla karşılandı.  Öğrencilerin başarısında ders, ünite, dönem ve yıl sonu  periyodik değerlendirme süreçlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, "Olası eksiklikleri Bakanlığımızın düzenlediği hafta sonu kursları ve ilave derslerle tamamlamaya çalışıyoruz. Bu proje bölgemizde yapılan yenilikçi projeler yaklaşımında  Bakanlığımız tarafından birinci olarak seçilmiş bir projedir. Türkiye genelinde de birinci olacaktır. Burada Sayın Kocasinan Belediye Başkanım Ahmet Çolakbayrakdar´a  eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Kendi bölgesindeki 8.sınıf öğrencilerimizin tamamına bu eğitim imkanından faydalanma fırsatını verdi. Öğretmenlerimiz, eğitim  camiası ve özellikle öğrenciler adına tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Eğitimle ilgili destekleri ve projeleri olduğunu, bundan sonrasında da bu destek ve projelerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu bizim yönetim anlayışımızın, insana bakış açımızın bir göstergesidir. Biz hedefine insanı alan, insan odaklı projeler yapan bir belediyeyiz. İnşallah bu tür yatırımlarımız, faaliyetlerimiz devam edecek.  Geçen yıl bizim bölgemizde pilot olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denenmiş yüzde 55 gibi bir oranda ek katkı ve başarı elde edilmiş. Biz de böyle bir işe girişmenin hem bölgemiz hem ülkemiz için ciddi manada kazanç olacağına inandık. Bölgemizde eğitim öğretim gören  8. sınıftakilerin tamamı olan 7000 öğrencimize bu seti dağıtıyoruz. Bugün bütün okullarımızda 8. sınıf öğrencilerimiz aynı anda bu setle tanıştı. Bundan sonra işin yürütülmesi öğretmen ve öğrencilerimize düşüyor. En iyi çevre şartlarında yaşamanız, daha iyi yollarda yürümeniz, daha iyi bir şehirde olmanız için çalışacağız, gayret edeceğiz. Bunlar bizim asli görevlerimiz, ama bunun yanında insana yapılan yatırım, özellikle gençlere yapılan yatırım da bizim asli görevlerimiz arasında diye biliyoruz, inanıyoruz, bu noktada hareket ediyoruz. Daha iyi günlere, daha iyi yarınlara, hep birlikte ulaşmak için gayret etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dağıtılan setlerin TEOG´da büyük destek ve katkı sağlayacağının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "TEOG bir sonraki adımlarınızın önünü açacak. TEOG sınavlarında başarılı olursanız iyi bir liseyi kazanacaksınız. Orada iyi bir eğitim göreceksiniz. İyi bir lisede eğitim görmek demek iyi bir üniversitenin anahtarı demektir. İyi bir üniversiteye girebilmenin temeli bu yılki gireceğiniz TEOG sınavlarından başlıyor. İyi bir üniversitede de eğitim görmekle kişisel olarak kendi kariyerinizi artıracak, ailelerinizin beklentilerini karşılayacaksınız. Ama bundan daha ötesi var: Türkiye´nin geleceğisiniz, istikbalisiniz, sizden Türkiye´nin büyük beklentileri var. Daha büyük hedeflere yürüyor olmanız için bir basamak olacağım bilinciyle hareket etmeniz gerekmektedir. Bu noktada bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere. Sizlerin daha iyi yerlerde olmanız, iyi bir  eğitim almanız hepimizi memnun edecek. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz, şimdiden gireceğiniz sınavlarda başarılar diliyorum. Yeter ki biraz gayret, çalışma, azim, ondan sonra başarı gelecek diye düşünüyorum" diye konuştu. Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle tamamladı: "Ben öğretmenlerimize de teşekkür etmek istiyorum.  Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Nice nice iyi ve başarılı günler diliyorum." Daha sonra 8. sınıf öğrencilerine Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu, Başkan Çolakbayrakdar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran tarafından TEOG Destek Setleri dağıtıldı.