DİŞ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI

DİŞ SAĞLIĞI İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI

Melikgazi Belediye Başkanı Palancıoğlu, Melikgazi Çocuk Meclisi'nce Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesi ile Mehmet Miraboğlu İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemi anlatılarak, öğrencilere diş fırçası dağıtıldığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerince, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle, diş sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlendi.

Ağız ve Diş Sağlığı hakkında önce diş doktorlarından bilgiler alan öğrencilere konunun öneminin vurgulandığını belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu şöyle konuştu:  “Her Kasım ayının üçüncü haftası Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta içerisinde belediye olarak bir seri etkinlik düzenledik. Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Melikgazi Çocuk Meclisi Üyeleri ilkokulları gezerek konunun önemini vurguladılar.”

Ağız ve diş hastalığının ülkemizde tüm yaş grubunda görüldüğünü ancak gelişen ağız ve diş tedavi yöntemleri ile insanların artık çene yapısının dahi değiştirilebildiğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu tür sağlık ile ilgili etkinliklerin devam ettirileceğini sözlerine ekledi.