Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

Denizli’de 13. Tiyatro Festivali başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu bünyesinde PAÜ ev sahipliğinde düzenlenen 13. Tiyatro Festivali, PAÜ öğrencilerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu ekibi ile birlikte Denizli Valiliği önünden Çınar Meydanı’na gerçekleştirdikleri yürüyüş ile başladı.

Açılış programının devamında PAÜ Kınıklı Merkez Yerleşke içerisinde düzenlenen PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi önünden Gölbahçe’ye PAÜ öğrenci toplulukları ile festivale katılan diğer üniversitelerin öğrencileri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu ekibi ile birlikte yaptıkları kortej yürüyüşü ile devam etti.
Festivalin ilk günü Hasan Kasapoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde PAÜ Hayal Perdesi Oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Aynanın Arka Yüzü’ adlı tiyatro oyunu ile günün sonunda ‘Komik Para’ adlı oyunun sahnelenmesi ile sona erdi.

6-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak 13. Tiyatro Festivali boyunca çeşitli üniversitelerin tiyatro toplulukları tarafından sahnelenecek tiyatro oyunlarına ek olarak konserler, atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirilecek.