ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNE UYGULAMALI SİVİL SAVUNMA EĞİTİMİ

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNE UYGULAMALI SİVİL SAVUNMA EĞİTİMİ

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Sivil Savunmanın önemi, depremler ve yangınlar ve yapılması gerekenler hakkında bir program düzenleyerek, üyelerini bilgilendirdi.

Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe Çocuk Meclisi şubelerinden  öğrenci katıldı.

Melikgazi Belediyesi İdari İşler Şefi Vedat Kılıç, çocuklara sivil savunmanın önemi, depremler ve yangınlar ile ilgili slâyt eşliğinde bilgiler verdi.

Soru cevap şeklinde devam eden programda, teorik olarak verilen bilgilerin ardından İdari İşler Şefi Vedat Kılıç, öğrencileri Yangın tatbikatını uygulamalı olarak gerçekleştirdi ve yakılan ateşin nasıl söndürülmesi gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç? Çocuklarımızın yaptığı bu etkinlik gerçekten son derece önem arz etmektedir. Nedeni ise her an karşılaşabileceğimiz yangın, deprem gibi afetlerde neler yapılması gerektiği küçük yaşta çocuklarımıza hem teorik hem de uygulamalı eğitimler  verilmektedir. Bu konuda sadece çocuklarımız değil,toplumun her kesiminin bilgi sahibi olması gerekmektedir? dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç ?Her an karşılaşabileceğimiz yangın, sel, deprem gibi afetlerde neler yapılması gerektiği küçük yaşta çocuklarımıza hem teorik hem de uygulamalı eğitimler ile verilmektedir. Bu konuda sadece çocuklarımız değil, toplumun her kesiminin bilgi sahibi olması gerekmektedir?