KAYSERİLİ SANAYİCİ ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLİ

KAYSERİLİ SANAYİCİ ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİLİ

Büyüksimitci: Sanayicimizi elektrik fiyatları zorluyor

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, elektrik fiyatlarına gelen zammın sanayiciyi zora soktuğunu belirterek, "Sanayiciler olarak elektrik fiyatlarında artış istemiyoruz" dedi.
KAYSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, ERÜ Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık ile KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, elektrik fiyatlarına son günlerde gelen zamlar hakkında konuşarak, ?Öngörülebilir bir şekilde elektrik fiyatına sahip olmamız lazım. Burada bir planlama yapılmalı. 3-6 aylık şekilde bir program yapılmalı. Sanayicimizi zorlayan bir fiyatlandırma var. Buradan en az hasarla çıkmamız lazım. Elektrik fiyatları bizleri zorluyor. Sanayiciler olarak elektrik fiyatlarında artış istemiyoruz? ifadelerini kullandı.
Türkiye´nin ekonomik olarak bir çok dar boğazın üstesinden geldiğini de sözlerine ekleyen Büyüksimitci, "Bugüne kadar bir çok sıkıntılı süreç yaşadık. Elektrik fiyatlarının pahalı olduğu bu süreçten de en az hasarla çıkmamız lazım. 10-15 gündür enerji fiyatları sanayicimizin en önemli konusu. İnşallah devletimiz ve EPDK bir çözüm getirirler. Sanayiciler olarak elektrik fiyatlarında artış istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Kayseri´nin 6 aylık ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Başkan Mehmet  Büyüksimitci, "İhracat oranlarında  ülkemizin ortalamasının üzerinde bir artışımız var. Mobilya sektörü en fazla ihraç ettiğimiz sektör konumunda. Bu sektörü, elektrikli ev aletleri izliyor. Yıllık anlamada ihracatta 10´uncu sıradayız. En fazla ihracat yaptığımız ülke ise, Irak olarak yine zirvede yer alıyor" şeklinde konuştu.
ERÜ Rektör Yardımcısı Recai Kılıç ve ERÜ Teknopark Genel Müdürü Bilgin Yazlık ise, üniversite- sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Toplantı, günün anısına sunum yapan konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.