BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ 1 MİLYAR 350 MİLYON TL

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ 1 MİLYAR 350 MİLYON TL

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir ile 16 ilçe belediyesinin 2020 yılı bütçelerini karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 350 milyon TL olarak belirlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları karara bağlamak üzere toplandı. Toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçe belediyesinin 2020 yılı bütçeleri de karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 350 milyon TL olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde toplanarak belediyelerin bütçelerinin de aralarında bulunduğu 28 gündem maddesini görüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 mali yılı performans programı, bütçe ve bütçe kararnamesi ve gelir tarifesinin görüşüldüğü toplantıda 2020 yılı bütçesi 1 milyar 350 milyon TL olarak kabul edildi.

Toplantıda ilçe belediyelerinin bütçeleri de tek tek ele alınarak karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ ile 16 ilçenin 2020 yılı toplam yatırım bütçesi 2 milyar 864 milyon 032 bin TL’ye ulaştı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm belediyelerin bütçelerinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2020 bütçelerinin mecliste oybirliği ile kabul edilmesi nedeniyle de meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda, komisyonlardan gelen diğer gündem maddeleri de meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.    

KASKİ GENEL KURULU TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nın ardından KASKİ Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yönetiminde yapılan toplantıda gündemde bulunan dört madde karara bağlandı. Genel Kurulda KASKİ’nin 2020 bütçesi yaklaşık 415 milyon TL olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca su ücretlerinin %10+TEFE-TÜFE oranında artırılması da kabul edildi.