BAKANLIKTAN KAYSERİ TARIMINA ÖDÜL

BAKANLIKTAN KAYSERİ TARIMINA ÖDÜL

Çiftçilikle uğraşan girişimci, önder olan kadınlarımızı tanıtmak, faaliyetlerini, üretimlerini, sorunlarını dile getirmek hem ana hem de üretici olan kırsaldaki kadınları kamuoyu gündeminde tutmak amacıyla Bakanlığımızca her yıl çeşitli programlarla 15 Ek

Çiftçilikle uğraşan girişimci, önder olan kadınlarımızı tanıtmak, faaliyetlerini, üretimlerini, sorunlarını dile getirmek hem ana hem de üretici olan kırsaldaki kadınları kamuoyu gündeminde tutmak amacıyla Bakanlığımızca her yıl çeşitli programlarla 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlanmaktadır.

Bu yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü 16 ilin tarımda başarılı girişimci kadın çiftçilerinin katılımıyla İstanbul´da gerçekleşti. Programa; Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan KAYACAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ramazan ERYILMAZ, Kadın Çiftçiler Vermikompost Proje Sorumlusu Esra TOPAÇ ve Bünyan İlçesi başarılı kadın çiftçilerinden Yasemin BAYAZİT katıldı. İlimiz Bünyan İlçesi´nde ?Kadın Çiftçiler Vermikompost Üretiyor? Projesi uygulayıcısı kadın çiftçimiz Yasemin BAYAZİT´a ?2015 Yılında Fark Yaratan Özel Projeler? kategorisi dalında ödül verildi. Programda Üreten Kadın, Büyüyen Anadolu Paneli´nde kadın çiftçimizin proje hakkında verdiği bilgiler katılımcılardan yoğun ilgi topladı.