ARINÇ, MALATYA´DA ABDULLAH GÜL´Ü MÜ KASTETTİ!

ARINÇ, MALATYA´DA ABDULLAH GÜL´Ü MÜ KASTETTİ!

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, Malatya ziyaretinde AK Parti Malatya İl Başkanlığı´nda yaptığı konuşma ile partiden ayrılıp yeni parti kuracaklar için ?birilerinin desteği ile onların sözlerine bakarak´ sözleriyle kimi kastettiği merak konusu old

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, Malatya ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı sisteminden tutunda, bakanların mecliste ?nöbetçi bakanlık´ uygulaması gibi konulara kadar birçok başlıkta değerlendirmeler de bulunan Arınç´ın, en çok dikkat çeken sözleri ise eski yol arkadaşları hakkında yaptığı açıklama oldu.

Malatya´da AK Parti İl Başkanlığı´nı ziyaret eden Bülent Arınç, Türkiye´nin farklı bir mecrada olduğunu belirterek yeni parti kuracaklarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmesinin bir bölümünde ?birilerinin desteği ile onların sözlerine bakarak´ demesi akıllara 11.Cımhurbaşkanı Abdullah Gül´ü getirdi. Son yaşanan gelişmelerde Ali Babacan´a destek verdiği iddia edilen Gül´ün, HDP´li belediye başkanlarının görevden alınmasından sonra Davutoğlu ile birbirine paralel açıklamalarına ima yaparcasına sözleri dikkatlerden kaçmadı.       

Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu´nun parti kurma düşüncesi ile ilgili Arınç, şöyle konuştu: ?Bu arkadaşlar parti kuracaklarmış dendiği zaman şahıslarını çok seviyorum ama çok büyük hata yaparlar. Erkan Mumcu, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener´de ayrılıp parti kurdular ama hiç birisine millet selam bile vermedi. Ama o zaman çok güçlü bir partiydik. Şimdi biraz yaralıyız, sıkıntılarımız var, kendi içimizde çözülmeler var. Bunları tekrar toplamamız lazım. Bundan da yanılıp da birilerinin desteği ile onların sözlerine bakarak karşımıza çıkıp parti kurarlarsa millet onları affetmez.?