ANALİG JUDO MÜSABAKALARI BAŞLADI

ANALİG JUDO MÜSABAKALARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün faaliyet programında yer alan ANALİG 2019-2020 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Grup Müsabakaları açılış seremonisi ile ilimizde start aldı.

İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonunda yapılan Açılış Seremonisine Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş, Felahiye İlçe Müdürü Mehmet Özbaldöktü, sporcular, antrenörler ve İdareciler katıldı.

Sporun tabana yayılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleriyle oluşturulan ANALİG 2019-2020 yılı faaliyet takvimi doğrultusunda Judo Grup Müsabakaları ilimizde yapılıyor. 8-9 Şubat 2020 tarihleri arasında ilimizde yapılmakta olan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Grup Müsabakalarında 11 ilden 180 sporcu gruplardan çıkabilmek için mücadele ediyor.

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalar Pazar günü yapılacak olan final müsabakaları ile tamamlanacak.

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, şöyle dedi: “Anadolu Yıldızlar Ligi’nin birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik kardeşçe geçmesini temenni ediyorum. Sizlerinden gördüğü gibi ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Elazığ ve Malatya’da deprem var, sınır ötesinde operasyon var, çığ altında kalan vatandaşlarımız var. Hayatını yitiren herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Herkesin bir hedefi var. Hedeflerin en güzeli insanca yaşamaktır. Bize düşen görev sportif anlamda onların boşluğunu doldurmak. Sportif anlamda başarılı olmaktır. Anadolu Yıldızları olarak parlayan güneş olmaya aday insanlarsınız. Bizim olimpiyat şampiyonuna, dünya şampiyonuna ve bir tane Avrupa şampiyonuna ihtiyacımız var. Şampiyonlar sizler arasında çıkacak. Türk sporu için emek harcayan herkesi tebrik ediyorum.”