AK PARTİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL’DEN, GAZETECİ MEHMET METİNER’E GÖNDERME

AK PARTİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL’DEN, GAZETECİ MEHMET METİNER’E GÖNDERME

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, gazeteci Mehmet Metinerin katıldığı bir programda ‘’Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır’’ sözlerine cevap verdi. Karayel, kötü söz sahibine aittir ifadesini kullandı. Karayel,  Kayseri üzerinden kend

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Ak Parti İl Başkanlığında gündemi değerlendirdi. Karayel konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’ Şehirlerimizden her hangi birinin bile FETÖ terör örgütü ile anılıyor olması ya da anılması hoş bir şey değil özellikle de Kayserimiz içinde böyledir. Pensilvanya benzetmesi son derece ağır ve yakışıksız bir benzetmedir. Kayserimiz den bahsedecekseniz eğer özellikle Mevlana Hazretlerinin hocası Seyyid Burhanettin’den,  Hunat Hatun’dan, Selçuklunun başkenti olmasından, Selçuklu eserlerinden, sanayisinden, ticaretinden, sanatından, ekonomisinden bahsetmemiz gerekir. Pastırmasından, sucuğundan, yağlamasından, mutfağından bahsetmemiz gerekir. Selçuklu başkenti olması hasebi ile birçok özelliğinin yanında insanının zekâsından bahsetmemiz gerekir.  Bunlar dura dura FETÖ den bahsetmemiz ve şehrimizi FETÖ ile anmak çok büyük bir talihsizlik, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Kayseri olarak FETÖ ile en çok mücadele eden şehirlerin başında geliyoruz. Hükümetimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce biliyorsunuz bu yapı ile mücadeleye başladık. Darbe girişiminden sonra da son derece hızlı şekilde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar içerisine bütün şehirler gibi Kayseri’de üzerine düşeni yapmıştır. Şehrini temizlemiştir. Şehrinde olan Fetöcülere hiçbir şekilde destek vermemiştir. FETÖ terör örgütünden olanlar ile ilgili de herkes gereğini yapmıştır. Kurumlarda gereğini yapmıştır. Dolayısı ile 15 Temmuzdan beri bütün bu çaba ve mücadeleye rağmen hala şehrimizin adını FETÖ ile anmak çok uygun bir davranış değil. Bunu özellikle ifade etmek istiyoruz. Kayseri ile ilgili yapılan yakıştırmaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Pensilvanya terimi anlayan için çok ağır bir terim. Farkındayız. Kayseri deki insanlarımızda farkında son derece rahatsızlar. Dolayısı ile ağzımızdan çıkanı son derece dikkatli seçmek durumundayız. Özellikle Ak Partide daha önce milletvekilliği yapmış siyasilerin bu konu ile ilgili ellerinde bilgi belge varsa bunları ilgili makamlara iletmelerini istiyoruz. İlgili makamlar, savcılarımız, polisimiz gerekli bütün çalışmaları yapacaktır. Adli süreç gerektirenlerle ilgili adli süreç mutlaka yapılacaktır. Her hangi bilgi belge ortaya koymadan şehri töhmet altında bırakmak bütünü ile şehri hedef göstermek yakışan bir davranışta değildir. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Dedi.

‘’KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR’’

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, dün Kayseri de yeni yapılacak yatırımlar ile ilgili imzalar atıldı. Şehrimizi karalamaya çalışanlar yapılan yatırımlara ve yapılacak projelere bir baksınlar. İftira atmaya çalışanların gündeme gelmek gibi bir durumları varsa bu işin yolu Kayseri’den geçmiyor. Bizi dışarda tutsunlar dedi.

Karayel,  konuşmasını şöyle sonlandırdı;  ‘’Kayserimizde dün A400 uçakları ile ilgili bir anlaşma imzalandı. İki bakanımızda burada idi. Kayserimiz geçmişten bu yana sanayisi ile öne çıkmış şehirlerimizden bir tanesi. Bunlardan bahsetmek yerine şehirleri karalama kampanyasına dâhil etmek doğru bir davranış değil. Bu yanlış sözü söyleyeni bağlayan bir şeydir. Kötü söz sahibine aittir diyoruz. Metiner’in açıklamasını dışarda tutarak söylüyorum, bu söylemlerle farklı amaçlarda güdülüyor olabilir. Bunlara da alet olmamak lazım. Kayseri dâhil Türkiye’nin bütün şehirlerinde, bütün ilçelerinde bütün kurumlar devletin kılcal damarlarına kadar sızmış olan bu ihanet şebekesini çökertmek için kriptolar ve kalanlar için çalışma içerisindedir. Bunlar ile ilgili bilgi belge varsa bu belgeleri sağlamakta herkesin görevidir. Bu anlamda bunları teslim etmesini istiyoruz. Bu konuda son derece hassas olmasını daha sonraki açıklamalarında özellikle buran ifade etmek istiyoruz. Kayseri bu konudan son derece rahatsız. Gündeme gelmek gibi bir amaçları varsa Kayserimiz ile ilgili yapılan işler ile ilgili bir durum tespiti yapsınlar. Bu tür işlerden bizleri uzak tutsunlar. Bilgi ve belgeleri söylediğim gibi ellerinde varsa kolluk kuvvetlerine teslim etsinler” dedi.